Streptokokken – Ursachen, Symptome und Behandlung der Infektion
Altruan News!

Streptococcus - okok, tünetek és a fertőzés kezelése

A streptococcus csomagtartók differenciálódása

A streptococci gömb alakú baktériumok, amelyek szintén oxigénellátás nélkül, de fermentáción keresztül- Különböző törzsek vannak a Streptococci -ból, a legtöbb törzs ártalmatlan. A streptococcusokat általában nem tekintik veszélyesnek, mindaddig, amíg az egyén immunrendszere érintetlen, és nincsenek különleges egészségügyi problémák. Ha azonban ez Immunrendszer gyengült vagy bizonyos embereknek krónikus betegségük van, streptococcus esetleg veszélyes válik. Ezekben az esetekben fennáll annak a veszélye, hogy a fertőzés súlyos szövődményekhez vezet, beleértve vérmérgezés, az egyik Élet -fenyegető állapotA megjelenés, amikor a baktérium az egész testben elterjed.

A streptococcusokat bizonyos kritériumok szerint különböző csoportokra osztják. A streptococcus képezi a So -nek nevezett baktériumtoxinokat Sztreptolyizintámadja meg és pusztítsa el a vörösvértesteket. A vörösvértestek oldódásának ez a folyamata szintén az Hemolízis hívott. Ez a következő fajokat eredményezi:

  • Alfa-hemolizálás Streptococus
  • Béta-hemolyzing (Teljes hemolízis) Streptococcus
  • Gamma hemmolír (Hemolízis nélkül) Streptococus

A béta-hemolyzing streptokokkusz Ezután a So -Called -ben lesz Lancefield csoportok kategorizálva:

A csoport ("Streptococcus pyogenes") - Jellemző fertőzésekScarlach, tonsillitis, piros futás 

B csoport ("Streptococcus agalactiae") - Tipikus fertőzések: Húgyúti fertőzések, sebfertőzések.

C, F, F csoport - Tipikus fertőzések: A zűrzavaros fertőzések leginkább a szájban és a fog területén

D csoport ("Enterococcus") - Tipikus fertőzések: Sebfertőzések, bélfertőzések.

Ha van streptococcus -fertőzés, akkor ez a számos betegség előfordulhat, amelyből egyesek nagyon veszélyesek lehetnek. A streptococcus fertőzés az egyik a A leggyakoribb bakteriális fertőzések gyermekkorban- A gyermekek halálának száma jelenleg óriási mértékben növekszik az A-Streptococcus miatt. 

Streptococcus fertőzés tünetei

A tünetek változnak Az érintett testterülettől függően. A következő tünetek lehetnek a streptococcus -os fertőzés mutatására:

  • Láz
  • Zűrzavaros szekréció
  • Jelentős fájdalom
  • Duzzanat a száj és a torok területén

A streptococcusok okai

A streptococcus baktériumok mindkettő képes közvetlen szintén közvetett továbbítható. A közvetlen sebességváltót végzi közvetlen kapcsolat a fertőzött személlyel Vagy ezen keresztül Az olyan tárgyak megosztása, mint az étel, ital, edények vagy ruházatKözvetett sebességváltó Az egyikgel való érintkezés útján lehet elkészíteni Szennyezett interfész, például ajtó klinikák, korlátok, billentyűzetek vagy telefonos hallgatók megtörténik. A streptococcusok átadása a legtöbb esetben a Cseppecske- Cseppfertőzés esetén a Transzfer a kórokozót tüsszentés, köhögés vagy beszéd során- Ennek elkerülése érdekében ezért mindig fontos, hogy tüsszentés vagy köhögés közben tartsa a kezét, majd azonnal fertőtlenítse. 

A csoport streptococci többnyire belemerül Gyermekkor előtt. Nagyobb csoportokban, mint például a napköziban, az iskolákban vagy az otthonokban, a kórokozók továbbítása is nagyon kedvelt. 

A streptococcus fertőzés elkerülése érdekében a gyermekeknek és a felnőtteknek Rendszeresen mossa meg a kezét rendszeresen és figyeljen a jó higiéniára. Köhögés és tüsszentéskor ragaszkodnia kell a karjaihoz is. Ha egy gyermek sztreptokokkusz fertőzésben szenved, akkor azt megfelelő antibiotikumokkal kell kezelni. A gyermeket néhány napig ki kell venni az óvodából vagy az iskolából, hogy megakadályozzák a többi gyermek további fertőzését.

Gyors teszt a streptococcus fertőzés kimutatására

A streptococcusok kimutatásának megerősítésének leggyorsabb módja a Streptococcus anti-teszt- Ezt a tesztet klinikán vagy laboratóriumban lehet elvégezni. A A nyak vagy a torok felülete Elrabolva. A kenet ezután a Speciális kulturális tányér És egy speciális folyadékkal borítva. Ha vannak streptococcusok, megjelenik a kulturális lemezen Pozitív reakció- Aztán a Specifikus antitestreakció elvégezni kell a meghatározáshoz, Milyen streptococcus áll rendelkezésre.

Streptococcusokkal történő fertőzés kezelése

Miután meglátogatta az orvosot, megteszi Antibiotikumok előírt. A legtöbb esetben streptococcus fertőzés penicillin használt. A streptococcus -os fertőzések könnyen kezelhetők antibiotikumokkal. Fontos az antibiotikumot szedni, ahogy az orvos felírt- Ha nem veszi figyelembe az utasításokat, súlyos szövődmények léphetnek fel. Ha allergiás reakciója van a penicillinre, akkor létezik Számos lehetőség. 

Ha antibiotikumokkal kezeltél, akkor ezt meg kell tennie Azonnal tegye orvosához. 

Fertőzéssel Streptococus Az antibiotikumot általában a fertőzés kezelésére írják elő. Bizonyos esetekben is szükség lehet, hogy a kezelés Kortikoszteroid a gyulladás enyhítésére hajtják végre. Bizonyos esetekben műtétre is szükség lehetaz érintett szövet eltávolításához. Ha a légutakban az A-Streptococcus-val végzett fertőzés történt, akkor a kezelés Köhögés és/vagy antihisztaminok szükség van a tünetek enyhítésére. Ajánlott is Sokat inni és hogy kellően pihenjenhogy felgyorsítsa a gyógyulást.

Kulcsszavak:

Szólj hozzá

Felhívjuk figyelmét, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.