Grippe oder Corona: Warum man immer noch einen Corona-Test bei Symptomen machen sollte
Altruan News!

Influenza vagy corona: Miért kellene még mindig végeznie egy korona tesztet a tünetekre

A hűvös szellőben, amelyet az ősz hoz, új kihívással kell szembenéznünk: az, amit érezzünk, egyszerű hideg, influenza vagy korona? Noha a világ egy ideig a koronavírussal él, az éberség és a felelősségteljes cselekedetek szükségessége, különösen most, most létezik, amikor a „Pirola” mutáció megteszi a fordulóját.

 

Mennyire veszélyes Corona?

A Corona, egy olyan szó, amely már több mint két éve van a fejünkben, különböző reakciókat, érzéseket és mindenekelőtt következményeket váltott ki. A Covid-19-től származó veszély nem tűnt el teljesen. Noha az oltások és kezelések formájában haladást tapasztaltunk, a betegség továbbra is jelentős veszélyt jelent, különösen a nem oltott vagy az előzetes szufferelő személyek esetében.

A koronával kapcsolatos szövődmények súlyos lehetnek, és a hosszú betegségektől a halálos kijáratig terjedhetnek. Az a tény, hogy a vírus mutál, mint a Pirola variáns esetében, továbbra is hozzájárul a helyzet összetettségéhez. Ez az új Corona -változat ismét felhívta a figyelmünket a vírus alkalmazkodóképességére, és hangsúlyozta annak fontosságát, hogy az olyan intézkedések, mint például a tesztek és az oltások komolyan tegyék.

 

Corona szabályai Bajorországban

Ami a mindennapi életet illeti, a német embereknek, különösen Bajorországban, hozzá kellett szokniuk a Corona -szabályok állandó változásait. Most azonban az összes Corona -intézkedést törölték, azaz nincs maszkkövetelmény, karantén vagy 3G az állami intézményekben. De ez azt jelenti, hogy a Corona csak működni fog? Elméletileg igen, továbbra is van a nagy kérés, hogy elkülönítse magát egy pozitív koronai tesztben és egy független karanténba kerüljön. A munkáltatók azt javasolják, hogy menjenek itt az otthoni irodába, vagy súlyos tünetek esetén gyűjtsön be betegszabadságot egy családi orvostól.

 

Corona elleni oltások

A Corona elleni küzdelem egyik leghatékonyabb fegyvere a vakcinázás. - Még mindig olthatnék? egy olyan kérdés, amelyre hangos és világos "igen" válaszolnak. A vakcinázási központok, a családorvos gyakorlatai és néhány munkája továbbra is oltást kínál mindenkinek, akit szeretne kapni, és még nem oltják be.

Az a kérdés, hogy oltani kell -e, továbbra is hevesen megvitatott téma. Noha aggodalmak merülnek fel az új oltásokkal kapcsolatban, a COVID-19 elleni oltás előnyei messze meghaladják a lehetséges kockázatokat. Az értékek az emberek segítenek a vírus terjedésének visszatartásában, valamint maguk és a közösség, különösen a leggyengébb védelmében.

 

A koronát jelző tünetek

Alapvető fontosságú, hogy meghallgassuk a testünket és felismerjük azokat a tüneteket, amelyek a koronát jelezhetik. A láz, a száraz köhögés és a fáradtság a Corona egyik leggyakoribb jele. Fontos azonban, hogy figyeljünk más figyelmeztető jelzésekre, például légzési nehézségekre, torokfájdalomra, ízlés vagy illat elvesztésére és a test fájdalomára.

Tekintettel a Corona inkubációs periódusára, amely akár 14 napig is lehet, elengedhetetlen, hogy azonnal cselekedjünk, ha ezek a tünetek bekövetkeznek. A Corona gyors teszt itt segíthet. Ezek a tesztek most már könnyen hozzáférhetők, és még a Corona gyors teszteket is megvásárolhatják, hogy otthon végezzék őket.

 

A pirola mutáció

Ennek a bizonytalanságnak a közepette a Pirola mutáció kérdéseket és aggodalmakat adott. A koronavírus ezen új változatát a vírus szerkezetében a genetikai változások miatt azonosították. Miközben a kutatókat továbbra is megértik a teljes hatások megértése érdekében, az első jelentések azt mutatják, hogy a Pirola mutáció növelheti a vírus átvitelét.

Mit jelent ez a nagyközönség számára? Egyszerűen fogalmazva: emlékeztet bennünket, hogy nem szabad gondatlannak lennünk. A karantén előírásainak betartása, különösen, ha a Corona számára pozitívan tesztelték, továbbra is rendkívül fontos. Corona Pozitív - Mi most? Ez azt jelenti, hogy követjük az iránymutatásokat, otthon maradjunk, pihenjünk és megakadályozzuk a vírus terjedését.

 

Összefoglalás Elmondhatjuk, hogy amíg navigálunk ezen a járványon, felelősségünk van önmagunk és mások iránt. Függetlenül attól, hogy megértsük a Németországban a jelenlegi korona számokat, tudják, mennyi ideig vagy a Corona -nál pozitív és fertőző tájékozott és biztonságos.

A világ megváltozott, mióta Corona a szókincsünk részévé vált, de a gyógyulás és az előrelépés vágya továbbra is fennmarad. Azáltal, hogy folytatjuk a tesztelést, és naprakészen tartjuk a jelenlegi fejleményeket, remélhetőleg bezárhatunk egy fejezetet, és kevésbé félelmet mutathatunk a jövőbe.

Kulcsszavak:

kapcsolódó cikkek

Szólj hozzá

Felhívjuk figyelmét, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.