RSV – Die wichtigsten Fragen und Antworten
Altruan News!

RSV - A legfontosabb kérdések és válaszok

Növekszik az RSV fertőzések száma

Nagy -Britanniában az RSV -fertőzések az elmúlt hónapokban növekedtek. Az RSV a légzőszervi syncytial vírus, a vírus -szerű kórokozó, amely a legtöbb esetben influenza -szerű tüneteket vált ki. 2020 -ban Nagy -Britannia újabb szignifikáns növekedést tapasztalt az RSV -fertőzésekben.
Ennek oka számos tényező kombinációja. Az első a vírus evolúciós adaptációja az új környezeti feltételekhez. Az RSV -fertőzések fertőzőbbé váltak. Ezenkívül a pandémiát tartalmazó közegészségügyi intézkedések csökkentése szintén hozzájárult a fertőzések számának növekedéséhez Nagy -Britanniában. Egy másik ok a vakcinák összeegyeztethetetlensége, mivel a vakcinák nem állnak rendelkezésre a vírus újonnan előforduló törzsei számára.
 

Mi az RSV?

Az RSV (légzőszervi syncytial vírus) egy általános vírus, amely légzőszervi fertőzéseket okoz. Ez az alsó légutak egyik leggyakoribb oka a csecsemőkben és a kisgyermekekben, de az idősebb emberekben és felnőttekben is előfordulhat. Elsősorban a felső légúti traktust érinti, beleértve az orrüreget, beleértve az orrüreget, a torkát, a hangkábeleket és a hörgőt. Súlyos esetekben tüdőgyulladáshoz is vezethet.

 

Hogyan fejezi ki magát az RSV vírus?

Az RSV leggyakoribb tünetei a

  • Köhögés,
  • Szimatol,
  • Láz,
  • Torokfájás,
  • Étvágytalanság,
  • Fáradtság és enyhe légzési nehézségek. Súlyos esetekben tüdőgyulladás és légszomj is előfordulhat.

 

Hogyan lehet bekapcsolódni az RS vírusba?

Az RSV vírust (légzőszervi syncytialis vírus) általában cseppfertőzés útján terjesztik, ami azt jelenti, hogy közvetlen érintkezés útján vagy a cseppek belélegzésével, amelyet köhögés, tüsszentés vagy beszélt, bocsátanak ki a fertőzött embereknek. Megfertőzhet, ha érintkezésbe kerül a fertőzött tárgyakkal, például ajtófogantyúkkal vagy játékokkal.

 

Honnan tudhatom, hogy a gyermekemnek van -e RSV -je?

Ha azt gyanítja, hogy gyermekének RSV -je van, akkor határozottan el kell menned az ARTZ -be. Az ARTZ vizsgálatot végezhet a diagnózis megerősítésére. Az RSV -t jelző syemplomok magukban foglalják a lázot, köhögést, orrfolyást, légszomjat, eltömődött orrot, tartós köhögést, kék ajkakat vagy körmöket, a légzés és a fáradtság problémáját. Amikor a gyermekeknél RS vírussal, szülőként fertőzés, először a gyermekek művészetéhez kell mennie. Az orvos diagnosztizálást végez, majd megfelelő intézkedéseket tesz a tünetek enyhítésére és a vírus terjedésének megakadályozására. Mindenekelőtt ez magában foglalja az antivirális gyógyszerek szedését, a tünetek és a gyermek izolálásának megfigyelését mások fertőzésének megelőzése érdekében. 

A fertőzés korai felismerése RSV Schnell teszttel

RSV gyors teszt alkalmazásával a vírus orvos meglátogatása nélkül is meghatározható. Az Altruan Online üzletben 4 -ben 1 kombinációs tesztet kínálunk az RSV észlelésére. A mintát a szájra vagy a torkra veszik. Az RSV víruson kívül a Corona vírus, valamint az A és az influenza B influenza. Pozitív eredmény után azonnal konzultálnia kell egy orvossal, és távolodjon el másoktól. Ha a tesztek negatívan kudarcot vallnak, akkor súlyos fájdalom esetén is konzultálnia kell orvoshoz, mivel az eredmény hamisítható, ha az alkalmazás lecsökkent. Az adatlapokon található utasításokat találhat a helyes használatra.

 

Betegség lefolyás

Az RSV -fertőzés lefolyása az érintett személy életkorától és egészségi állapotától függően változhat. Általános szabály, hogy az egészséges felnőttek és a gyermekek betegségében a betegség könnyű, hasonló a hideghöz, olyan tünetekkel, mint köhögés, orrfolyás, fényláz és néha enyhe lélegzet. A csecsemőkben, az idősebb emberekben és a már létező légzési problémákkal küzdő embereknél az RSV-fertőzés súlyos lehet, és súlyos légzési betegségekhez, például bronchiolitishez vagy tüdőgyulladáshoz vezethet. Súlyos esetekben az RSV kitörése súlyos szövődményekhez vagy akár halálhoz vezethet.

 

Mikor válik veszélyes az RSV?

Az RSV veszélyes lehet a gyenge immunrendszerrel rendelkező emberek, csecsemők, kisgyermekek, idős emberek és bizonyos korábbi betegségekkel, például asztmával rendelkező emberek számára. Súlyos légzőszervi betegségekhez vezethet, néha halálhoz is. Ezért fontos, hogy ez az embercsoport különösen védett legyen az RSV -től.

Az RSV általában nem veszélyes a felnőttek számára. Ritka esetekben azonban súlyos tünetek vagy szövődmények fordulhatnak elő.

 

Hogyan kezelik az RSV -t?

Az RSV vírusra nincs specifikus kezelés. Az RSV -vírustól való védelem legjobb módja az, ha a környezetét tiszta és betartja a higiéniai intézkedéseknek. Súlyos esetekben szükség lehet antivirális gyógyszerekkel történő kezelésre. A csecsemők és a kisgyermekek RSV immunoglobulint kaphatnak, amely támogatja az immunrendszert a vírus elleni küzdelemben. Súlyos esetekben tüdőgyógyszert lehet felírni a tünetek enyhítésére. Súlyos esetekben szükség lehet oxigénterápiára.

 

Milyen gyakran kaphat RSV -t?

Többször is lehet kialakulni egy RSV -fertőzésnél. Mivel az RSV egy általános vírus, amely kissé elterjedt, életed során többször is megszerezheti.

 

Az RSV hosszú távú következményei

A hosszú távú következmények légzési problémákat, növekedési késleltetéseket, neuro -fejlesztési rendellenességeket, viselkedési problémákat vagy akár koraszülést okozhatnak. Ezen hosszú távú következmények némelyike ​​csak csecsemőknél fordul elő, mások, például krónikus légzőszervi betegségek, a felnőttkorban maradhatnak.

 

Hogyan védhetem meg magam az RSV fertőzéstől?

Mivel az RSV vírus ellen nincs oltás, fontos, hogy az emberek betartsák a higiénia alapvető szabályait a fertőzés elkerülése érdekében. Fontos az is, hogy az RSV -fertőzésekre hajlamosabb csecsemőket és kisgyermekeket különösen jól védik a kezed rendszeres mosásával, és megpróbálják minimalizálni a kapcsolatot más emberekkel, akiknek az RSV tünetei vannak. Fontos az is, hogy az RSV -vel rendelkező csecsemő vagy kisgyermekes szülők az RSV -fertőzés első jeleinél orvoshoz hozzák gyermekeiket.

Kulcsszavak:

Szólj hozzá

Felhívjuk figyelmét, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.