Frau im Bett sitzt vor dem Wecker
Érdemes tudni

Egy jó nap egy jó éjszakával kezdődik - miért olyan fontos az alvás számunkra.

Tekintettel a globális rabszolgara, mindent megtudhat az alvásról ebben a cikkben. Miért van túl kevés alvás az egészségügyi károkról, és mi a hasznos tipp, hogy pihentetőbb legyen?

 

Életünk egyharmadát alváshoz töltjük. Gyakran alábecsüljük a jó és elegendő alvás fontosságát a mindennapi élet sikeres elsajátításához. Egy olyan világban, amely gyorsabban és gyorsabban megy, és az iránti igényeket, az alvást gyakran elhanyagolhatják. Ez elengedhetetlen a kút és az egészség szempontjából.

 

Miért alszunk?

Annak megértése érdekében, hogy miért olyan fontos a pihentető alvás, tanácsos oktatni, hogy miért alszunk egyáltalán. Amikor alszunk, a testben különböző folyamatok zajlanak. Szívverés és vérnyomás süllyed, és az agy regenerálódik. A nap folyamán összegyűjtött információkat feldolgozzák. Az immunvédelemünk a legerősebb, amikor alszunk.

 

Alvási ciklus

Az egészséges, pihentető alváshoz elengedhetetlen az, hogy éjszaka minden alvási szakaszba kerüljön, és megfelelő módon élje át őket. Röviddel az elalvás után optimálisan elérjük a mély alvási fázist. Különböző regenerációs folyamatok a testben és az agyban ebben. Ez követte a könnyű alvási fázist, amely többnyire az éjszaka éjszaka. Az éjszaka utolsó részében van egy REM alvási szakasz. Ezt a gyors szemmozgások jellemzik, zárt dalokkal.

 

Mi történik alváshiány esetén?

Az alváshiány hosszú távon káros lehet az egészségre.

 

  • Csökkent kognitív készségek: Az alváshiány negatívan befolyásolhatja a kognitív képességeket, például a memóriát, a figyelmet, a koncentráció és az ítéletet.
  • Egészségügyi problémák: A krónikus alváshiány hosszú távon negatív hatással lehet az egészségre. Növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, magas vérnyomáshoz vezet és gyengíti az immunrendszert.
  • Mentális problémák: A túl kevés alvás gyorsan növeli az ingerlékenységet, elősegíti a szorongást és a depressziós hangulatot.
  • Csökkentett életminőség: Az életminőség és az általános kút -önmagok folyamatosan csökkennek, ha túl kevés alszunk.

 

Tippek a pihentető alváshoz

Ha problémái vannak az alvásban való alvásban, akkor határozza meg a következő szokásokat az esti rutinban:

  1. Táplálás: Kerülje el a nagy ételeket, a koffeint és az alkoholt röviddel lefekvés előtt, mert zavarhatják az elalvást.
  1. Képernyőidő: Az elektronikus eszközök használatát legalább egy órával az lefekvés előtt el kell kerülni. Ehelyett érdemes elolvasni egy könyvet vagy relaxációs gyakorlatot.
  1. Optimalizálja az alvási környezetet: Vigyázzon a kellemes szobahőmérsékletre, és sötétítse a szobát. Gondoskodnia kell arról is, hogy az összes zajforrás a lehető legnagyobb mértékben kiküszöbölje.
  1. Időtartam: Az optimális alvási időnek egy felnőtt számára hét és nyolc óra között kell lennie. Ha lehetséges, ezeket a hét minden napján be kell tartani. Tehát a test megszokja a megfelelő mennyiségű alvást.

 

Következtetés

A pihentető alvás fontos szerepet játszik az egészséges élet vezetésében, amelyet gyakran alábecsülnek. Azáltal, hogy megteremti az alvás fontosságát, értékes hozzájárulást nyújthat egészségéhez. Az egészséggel kapcsolatos további tippeket és termékeket az egészséggel kapcsolatban látogasson el Altruan.
Kulcsszavak:

Szólj hozzá

Felhívjuk figyelmét, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.