Mann in Tracht, der Maßkrüge trägt
Érdemes tudni

Az Oktoberfest Influenza: Mi mögötte van, és hogyan védhetem meg magamat?

Szeptember 21 -én a müncheni éves Oktoberfest, amely több millió embert hív fel, elkezdi ünnepelni a sör sátorban és a bajor kultúra megtapasztalását. De vannak kirakodott vendégek is. A népi fesztiválok a hideg baktériumok paradicsoma. Sokan gyűltek össze egy zárt térben, a távolságot alig tartják itt. Ünnepelik és sokat énekelnek. Ez ideális feltételeket kínál a levegőben továbbított kórokozók számára. Röviddel a népi fesztivál vége előtt sok sátor látogató panaszkodik a hideg tünetekre. Az "Oktoberfest influenza" népszerûen hívják. Ha nemrég ünnepeltél a sör sátorban, ha szerencsétlen vagy, másnap köhögéssel, lázral és orrfolyással az ágyban. De mi van az Oktoberfest influenza mögött, és hogyan lehet megvédeni magát tőle? Ebben a cikkben mindent megtudhat, amit tudnia kell a réti influenza jelenségéről, arról, hogyan lehet aktívan megvédeni magát, és mit tehet konkrétan, ha még mindig elkapják.

 

Pontosan mi az Oktoberfest influenza?

 

Az Oktoberfest influenza nem orvosi diagnózis. Nyelvi szempontból itt egy hideg vagy influenza -fertőzést jelentenek, amely a fesztivál látogatása után következik be. Azt jelenti, hogy az Oktoberfest influenza egy klasszikus vírusfertőzés, amely különösen gyakran fordul elő az Oktoberfestben. De milyen feltételek biztosítják, hogy ez a vírus gyorsan elterjedjen?

 

Nagy tömeg: Több mint 7 millió látogató van a világ minden tájáról az Oktoberfest -en. Néha nagyon szoros lehet a sátor területén és különösen a sátrakban. Különösen akkor, ha a későbbi esti órákról van szó, a sátrok teljesebbé válnak. A bezárás a fizikai érintkezés itt elkerülhetetlen. Ez is nagyon hangos a sátorban, ezért sokat sikoltoznak, és sok vírus oszlik el a levegőben. A sátrakban nem lehet szellőztetni, ami azt jelenti, hogy a kórokozók könnyebben elterjedhetnek, és más sátor látogatók által felszívódhatnak.

 

Gyengült immunrendszer: Körülbelül 6-7 millió dimenziót szolgálnak fel az Oktoberfestnél. Átlagosan egy személy 2-3 mérési sört iszik az Oktoberfest -en. Néhányuknak ez inkább kevésbé van. De ez egyértelmű, hogy az Oktoberfest sörje sokkal erősebb, mint a szupermarket hagyományos söréből. Az immunrendszert negatívan befolyásolja az alkoholfogyasztás. Az alkohol gyengíti az immunrendszert, és ezért sokkal hajlamosabbá tesz minket, hogy megfertőzzünk minket.

 

Hőmérsékleti változás: Az Oktoberfest meleg hónapban, szeptemberben kezdődik. Lehet, hogy a hőmérséklet a nap folyamán nagyon magas, de este esnek. Ez a hőmérsékleti különbség ahhoz vezethet, hogy a vendégek gyorsan lehűljenek, és ezáltal betegség tünetei vannak. Ezenkívül teljesebbé és melegebbé válik a sátorban, a növekvő számú látogató és ennek megfelelően. Sok látogató olyan ruházat nélkül végez, amely megfelel a hőmérsékletnek, izzadtan hagyja el a sátrat, és kabát nélkül fut. Ez rendkívüli stresszes lehet a test számára, és hajlamosabbá teheti a megfázást.

 

feszültség: Ha a test is stresszes, az alváshiány vagy a sok mozgás miatt is hajlamosabb a kórokozókra.

 

Wiesn influenza vagy valami más?

 

Az Oktoberfest influenza tünetei más betegségek klasszikus jeleire hasonlítanak. Ide tartoznak a orrfolyás, köhögés, láz, nyak, fejfájás és testfájdalmak. A nemkívánatos Oktoberfest influenza mögött azonban több rejtőzhet.

 

Megfáz: Az Oktoberfest látogatás és a betegség észrevétele között 2-4 nap lehet. Az érintett emberek köhögés, orrfájás és torokfájás panaszkodnak.

 

korona: A Corona továbbra is problémát jelent Németországban, különösen az a tény, hogy a fertőzések száma az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt. Bárki megfertőzheti magukat, akár oltott, akár hamisítatlan. A kurzus a beteg személyének egyéni védelmétől függ. A tanfolyam immunhiányos személyek esetén nehezebb lehet. Teszt Tehát megtudja, amint meghatározza az első hideg tüneteket, és szükség esetén ellátogat egy orvosba.

 

influenza: Ha szerencsétlen vagy, szerezze be a "valódi" influenzát. Ez csak néhány óra elteltével nyilvánul meg, és magas lázot, végtagokat és fejfájást, valamint hidegrázatot vált ki. A klasszikus hideghöz képest a tünetek nehezebbek, nehezebbek és befolyásolják az egész testet.

 

A legtöbb esetben az Oktoberfest influenzában való kialakulás ártalmatlan. Ha azonban megfertőzi a többi betegséget, akkor a tanfolyam néha rosszabb lehet. A gyengült immunrendszerrel vagy az idősebb korú embereknek óvatosnak kell lenniük, mivel ezeknek az oktoberfest influenza -csoportoknak ezeknek a csoportoknak további betegségeik lehetnek, például bronchitis vagy tüdőgyulladás.

 

Hogyan lehet hatékonyan megvédeni magát a rét influenzától?

 

Azok számára, akik a lehető legnagyobb mértékben meg akarják látogatni az Oktoberfest -et, és meg akarják védeni magukat a fertőzésektől, vannak olyan intézkedések, amelyeket meg lehet tenni a fertőzés kockázatának minimalizálása érdekében. Még akkor is, ha a vírusokkal való érintkezést nem lehet teljesen elkerülni, tudatosan figyelhet olyan kis dolgokra, amelyek miatt a fertőzés kevésbé valószínű.

 

Figyelje meg a higiéniát: A kezét rendszeresen mossa és fertőtlenít Kerülje, hogy a kezükön lévő négyes és baktériumok felszívódjanak a nyálkahártyákon keresztül. Különösen akkor, ha az élelmiszer -standok használatát tervezi, akkor figyeljen a jó kézhigiéniára.

 

AlkoholMivel az alkohol gyengíti az immunrendszert, és hajlamosabbá teszi a kórokozókra, az alkoholfogyasztást mérsékelten kell tartania. Ennek nemcsak az előnye, hogy csak említettük, hanem előnyös az általános egészség szempontjából is.

 

Megfelelő ruházat: Ügyeljen arra, hogy elég melegen öltözzön, és elegendően védje meg a nyakát és a hasítást, amint a hőmérséklet csökken. Jelentősen hozzájárul az egészségéhez, ha éjszaka hidegebbé és szélesebbé válik.

 

Erősítse meg az immunvédelmet: A csökkenő hőmérséklet, a hideg és a nedvesség miatt a test hajlamosabb lehet a betegségvírusokra. Megthat azonban néhány dolgot az immunvédelem megerősítése és a megfázás megakadályozása érdekében.

 

  • Vegyünk elég cinkt és C -vitamint. A cinkben gazdag ételek, például sajt, hal, tenger gyümölcsei, diófélék és zabliszt.

 

  • Ezenkívül ügyeljen arra, hogy elegendő mozgást integráljon a mindennapi életbe. Legyen ez az emésztőrendszer ebéd után vagy esti séta a kutyával. A mozgás és a friss levegő erősíti immunrendszerünket.

 

  • A megfelelő alvás az erős immunrendszer kulcsa. A pihentető alvás fontosságát gyakran alábecsülik. A test áthalad, miközben alszunk, különféle regenerációs folyamatokat, amelyek a következő napra megerősítenek minket. Minél jobban alszunk, annál robusztusabb az immunrendszerünk felépítve.

 

  • A rendszeres teásfogyasztás pozitív hozzájárulást nyújthat a védekezésünk megerősítéséhez. A védelemben támogató teák a menta, a gyömbér vagy a citrom tea. Ha még mindig finomítja mézzel, akkor segít a testének védekezésében és aktívan ellensúlyozni a hideg vírusokat. 
Gyümölcs és zöldségek, séta az erdőben, nő alvómaszkkal és menta teával

De mit kell tenni, ha még mindig megfertőzi magát?

 

Ha úgy érzi, hogy az Oktoberfest Influenza az Oktoberfest látogatása után mozgásban van, akkor néhány intézkedést megtehet, hogy gyorsan jobban érezze magát.

 

melegség: Melegen úszni, meleg teákat vesz fel, és melegen öltözködik, támogatja a testét a gyógyulásban. A testnek sok energiára van szüksége, amikor beteg, és melegen tartva a javulás gyorsabban javul.

 

Alvás: Ha beteg vagy, akkor sokat kell aludnod. A test regenerálódik, amikor alszunk, és úgy mondjuk, hogy egy éjszakán át gyógyít minket. Ha a betegség időszakában elegendő alvásra figyel, néhány nap után javulhat. Általánosságban elmondható, hogy fertőzéssel az ágy pihenését és a test védelmét tanácsos. Kerülje a stresszt, és ne végezzen sportot, mert ez a test energiáját is fizet, és másodlagos betegségeket okozhat.

 

Eszik: Még akkor is, ha az étvágya elmúlhat, ha beteg, ügyeljen arra, hogy rendszeresen vegye be a festményt. A test fertőzéssel történő támogatása érdekében meleg ételeket, például csirkelevest vagy hagymával és gyömbérrel ellátott ételeket kell fogyasztania.

 

Ital: Nagyon sok folyadékot is kell fogyasztania. A legjobb a teákkal, mint a gyömbér, a menta vagy az édeskömény tea.

 

Gyógyszer: Fertőzés esetén - akár influenza, akár megfázás - sokféle gyógyszer felgyorsítja a gyógyulást és enyhíti a lehetséges fájdalmat. Nazális spray -vel kezdve. Ez alkalmas az orr felszabadítására. NE Vegye ezt naponta háromszor. Bár kinyitja az orrát, az orrfal nagyon erősen kiszárad. Függőségi potenciállal is rendelkezik, tehát nem szabad véglegesen venni. Ha fájdalma van a fejében, a végtagokban vagy a melléküregekben, akkor az iboprofen használata orvosolhatja a helyzetet. Vannak különféle hideg gyümölcslevek is, amelyeket lefekvés előtt el lehet venni. Ezek biztosítják a csendes alvást és a jobb gyógyulást az éjszaka folyamán. Ugyanakkor gyakran alkoholt tartalmaznak, ami alkalmassá teszi őket gyermekek vagy terhes nők számára. 

Kád, sókkal és olajokkal, alszik, nő, zöldségleves, nő, aki egy csésze emberből iszik, a tabletta férfi a kezén

Maradjon egészséges az Oktoberfestben

 

Összegezve, kijelenthető, hogy az Oktoberfest influenza az Oktoberfest -en tökéletes feltételeket kínál a terjedéshez. Ha van fertőzés, vannak olyan lehetőségek, amelyek segítenek a testének optimálisan támogatni a gyógyulást. Tehát sokkal jobban érzi magát, és újra gyorsabban leszel. Az Oktoberfest látogatása során néhány vállalatot megtehet, hogy elkerülje a fertőzést ezzel a csúnya ajándéktárgykal, és teljes mértékben élvezze a fesztivált. Ezt szem előtt tartva, az O´zapft egészséges és maradjon!

Szólj hozzá

Felhívjuk figyelmét, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.